Jointed Hearts Logo

Tävlingskategorier till Jointed Hearts 2017

Kategorier som juryn röstar på:

 • Juryns val (tema)
 • Bästa hantverk (tema)

Kategorier som besökarna röstar på:

 • Publikens val (icke tema)
 • Teckningstävling (tema anges på plats)

För-registrering

Under Jointed Hearts 2016 fick vi önskemål om att låta besökarna registrera sina dockor innan konventet för att kunna spara tid. Vi har tagit till oss era önskemål och håller på att ta fram en lösning. :)

Tävlingsregler för Jointed Hearts 2017

Temat för konventet och tävlingarna är: Maskinen.

Vänligen ta er tiden att läsa igenom dessa regler noga. Vi svarar mer än gärna på era frågor, men läs denna text först (gärna två gånger). ;D

En övergripande regel för att delta i tävlingarna under Jointed Hearts 2017 är att dockan inte får vara en recast (piratkopia). Dockan måste vara en Ball Jointed Doll (kulledad docka), inte nödvändigtvis en asiatisk sådan.

TL;DR - inga recast & icke-kulledade dockor får delta i tävlingarna.

OBS! Varje tävling måste ha minst fem (5) deltagare för att tävlingen ska bli av.

Stipulation för Tävlande

Som organisatörer för Jointed Hearts, känner vi oss oerhört hedrade och ödmjuka inför generositeten visad av BJD-företagen.

Vi har mottagit fantastiska donationer att dela ut i pris i våra tävlingar, och på grund av detta ställer vi följande villkor på Er, våra besökare: Sälj INTE priser ni vunnit under Jointed Hearts på minst ett (1) år efter att ni mottagit det. Gör detta för att visa respekt för BJD-företagen och för oss som arrangörer.

Vi vill inte att folk ska komma till detta konvent enbart för att vinna dockor.

Vårt mål med Jointed Hearts är att folk ska träffa andra inom denna grupp, knyta nya bekantskaper, byta idéer, och finna inspiration. Får vi reda på att en av tävlingsvinnarna brutit detta villkor kommer personen i fråga att förbjudas från att delta i framtida tävlingar. Genom att köpa en biljett till Jointed Hearts går du med på detta villkor.

Uställning

Uställningen har tre tävlingskategorier, samt en sektion för personer som enbart vill ställa ut sina dockor (men inte tävla).

Tematävlingarna döms av en jury. Priset för juryns val går till den docka juryn anser bäst ger uttryck åt tävlingens tema. Bästa hantverk går till dockan vars kreativa hantverk följer temat och imponerar juryn mest (exempel på hantverksområden: face-up, peruk, klädsel, accessoarer, modifieringar etc.) Den Temalösa Tävlingen bedöms av besökarna. Varje besökare har rätt att lägga sin röst på den tävlande dockan de tycker bäst om. En (1) röst per besökare. Röstning sker på plats under konventet.

Regler för tävlingsdeltagare

 • En (1) docka per tävlande.
 • Varje tävlingsbidrag bedöms på: kostym, smink, pose, samt tillhörande rekvisita. OBS! Eventuell rekvisita får inte vara alltför skrymmande.

Regler för icke-tävlande utställare

 • Obegränsat antal dockor per besökare. (Obs! Arrangörerna förbehåller sig rätten att begränsa antalet dockor under konventet i mån av plats.)
 • Inga recasts. Andra dockor såsom Monster High, Barbie eller Bratz är däremot tillåtna.
 • Dockor som ej är med i tävlingen kommer stå separat från de tävlande bidragen, var vänliga och följ instruktioner på plats gällande korrekt placering.

Teckning

Deltagarna kommer ges ett tema och en tidsbegränsning om 60 minuter under vilken de skapar en teckning baserad på det angivna temat. Denna tävling kommer att äga rum under konventet (vänligen se det officiella schemat för tid och plats!)

Regler

 • En (1) teckning per medtävlande.
 • Var vänlig och undvik att rita något stötande (t.ex. gore, vore, våldtäkt, barnmisshandel etc.)

Jointed Hearts kommer att ge deltagarna teckningspapper och blyertspennor. Om ni vill ta med er eget material får ni så klart göra det!

Tävlingen bedöms av besökarna. Varje besökare har rätt att lägga sin röst på den teckningen de gillar bäst. En (1) röst per besökare. Röstning sker på plats under konventet.