Jointed Hearts Logo

Information till Försäljare

Vill du sälja saker under konventet? Det kan vi ordna!

Alla försäljare är jättevälkomna till konventet. Här bjuds försäljning av BJD-relaterade prylar och allt annat relaterat till östasiatisk populärkultur, modeller, andra dockor eller nörderi i stort.

Besökarnas försäljningsbord (BFB)

Här kan du lämna in saker till försäljning. Vid konventets slut hämtar du ut dina pengar/saker. Pengarna vi tjänar på försäljningen går till att driva konventet. Dockor som lämnas in till försäljning måste lämnas in tillsammans med certifikat, orginalbox, kvitto eller annat äkthetsbevis som köparen skall ta över om det finns. Ni måste även godkänna att våra säljare och intresserade köpare hanterar dockan försiktigt för att kunna undersöka dockans skick.

Regler och avgifter

Provision

BFB tar en 10% provision på allt som säljs vid besökarnas försäljningsbord eller auktionen. Vi tar endast ut provision om ditt föremål blir sålt.

Vi tillåter ej försäljning av...

  • Vi kommer inte sälja rena piratkopior och bootlegs. Fanzin, doujinshis och egensytt är okej men inte t.ex. hembrända DVD:er eller liknande.
  • Vi accepterar inte föremål med ett pris under 20 kr. Det går däremot utmärkt att sälja fler småföremål (klistermärken, pins m.m) tillsammans i ett paket, bara packa ihop dem på lämpligt sätt.
  • Absolut förbjudet på hela konventet, och därmed naturligtvis också försäljningsbordet, är material som inkluderar minderåriga i sexuella situationer. Vi följer där svensk lag, alltså är det från 18 år och uppåt som är tillåtet. Vi ber därför att ni inte tar med några plomberade serier eller annat, då vi kollar igenom allt innan vi säljer dem.

Blanketter

Då många märkt att det tar ganska lång tid att fylla i vår försäljningsblankett och påsarna med grejer så tänkte vi underlätta för både er och oss som jobbar i BFB genom att lägga upp samma blanketter här på sidan så kan ni (om ni vill) förbereda hemma och få mer tid att njuta av resten av konventet!

Hur lämnar jag in?

  1. Först ber du om en blankett där du kan fylla i namn och mobilnummer. I samband med detta så kommer du få en objektskod.
  2. Nu är det dags att fylla i resten av blanketten. Objektnumret består av objektskoden (i detta fall JD) plus numreringen av dina varor. Så första objektet märks med JD001 och följs av JD002.
  3. Du får prismärka varan med objektsnumret och pris. Du kan göra detta i samband med att du fyller i blanketten eller efter att du skrivit klart. Glöm inte att skriva i ett ja och utropspris om du vill vara med på lördagens auktion. Vi i BFB kan bistå med prislappar, snören och sax.
  4. När prismärkningen är klar lämnar du in blanketten så kan vi dubbelkolla att du inte glömt skriva i något.
  5. Ha ett trevligt konvent och se till att inte glömma att hämta ut dina saker samt pengar minst en timme innan konventet stänger.

Det kommer självklart gå att fylla i blanketten och göra märkning på plats på konventet också.

Artist Alley

Vill du sitta i Artist Alley och sälja dina kreationer? Anmäl dig genom att beskriva vad du vill sälja till jointedhearts@gmail.com.

Försäljare

Vill du ha mer plats än ett bord? Då går du som försäljare och vi vill gärna ha en liten slant eller någon pryl till prisutdelning som betalning för platsen. Anmäl hur mycket yta du behöver och vad du säljer till jointedhearts@gmail.com.

Regler för försäljning:

  • Inga recasts eller andra plagiat får förekomma till försäljning på konventet.
  • Detta är ett barnvänligt konvent, vänligen håll dockor på display påklädda och skylta inte med överdrivet sexualiserande material.